Ναύπλιο Κύριο

Ναύπλιο είναι πόλη – μουσείο με πλούσια ιστορία, και πρώην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Το ιστορικό τμήμα της πόλης είναι ένας από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Στενά πλακόστρωτα δρομάκια με πολλά μαγαζιά, με εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, πλατείες, εκκλησίες, μνημεία.

Η πόλη έχει πολλά αξιοθέατα: ενετικό φρούριο, το "Μπούρτζι" χτίστηκε το 1471 και βρίσκεται στο νησί του Αγίου Θεοδώρου 450 μέτρα απέναντι από τον μόλο, προσβάσιμο από το λιμάνι με μικρές βαρκούλες.

Το θρυλικό κάστρο Παλαμήδι χτίστηκε το 1714, το οποίο έχει 999 σκαλοπάτια. Στο φρούριο υπάρχει μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα. Το μέρος προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη και τη γύρω περιοχή. Ακροναυπλία – το πιο παλιό οχυρωμένο μέρος.

Στους δρόμους του Ναυπλίου ο επισκέπτης βλέπει σημαντικά μηνμεία: τις κατοικίες των αντιβασιλέων, την πρώτη σχολή Ευελπίδων, το πρώτο υπουργείο των στρατιωτικών, το πρώτο γυμνάσιο του Όθωνα, τον Αγ. Γεώργιο (εκκλησία), τον Αγ.Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστρας.

Το Ναύπλιο όμως, είναι σύγχρονη πόλη, με όλες τις ανέσεις, με σημαντική υποδομή και θαυμάσιες παραλίες.

Ναύπλιο – είναι μια πόλη με ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές, εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα ξενοδοχεία διάφορων κατηγορίων, εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα, εδώ είναι βολικό για να κάνετε μια περιήγηση στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου.

Πώς να πάτε: Η πόλη βρίσκεται 145 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Τα λεωφορεία αναχωρούν κάθε ώρα από το σταθμό των λεωφορείων στην Κηφισιά, από το Αεροδρόμιο Αθηνών - προαστιακό προς την πόλη της Κορίνθου, τότε πάρτε το λεωφορείο. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο.

Διαβάστηκε 3095 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγκίστρι Ερέτρια »