Ύδρα Κύριο

Η Ύδρα είναι ένα μικρό νησί του Αργοσαρωνικού που, λογω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της, της εντυπωσιακής ομορφιάς του, αλλά και της ιστορικής του αξίας, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Το κυριότερο ειδικό χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει από όλα τα άλλα ελληνικά νησιά είναι το γεγονός ότι εδώ οι ανθρωποι μετακινουνται σχεδόν μόνο με τα πόδια, δια θαλάσσης και με γαϊδουράκια.

Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα. Η πόλη της Ύδρας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι και τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια της με τις κεραμιδένιες σκεπές, έντονες μπλε πόρτες και παράθυρα, δίνουν στο νησί μια αυθεντικά παραδοσιακή πινελιά.

Στο Μικρό Καμίνι, μια μικρή παραλία με βότσαλα, υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες. Στον παραλιακό δρόμο θα βρείτε ποικιλία από καφετέριες, ουζερί και μπαρ.

Η Ύδρα έχει όμορφες παραλίες με άμμο και βότσαλα ή βράχια στις οποίες μπορείτε να πάτε με τα πόδια, με γαϊδουράκια ή με θαλάσσια μέσα. Η Σπηλιά στην Υδρονέτα, το Καμίνι, το Μανδράκι και ο Μώλος, είναι μόνο κάποιες από αυτές, καθώς το νησί έχει ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων.

Διαβάστηκε 3686 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μέθανα Αίγινα »