Μέθανα Κύριο

Τα Μέθανα, γνωστά από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές τους, είναι ο ιδανικός προορισμός εάν θέλετε να συνδυάσετε διακοπές-θεραπεία-άσκηση. Τα Μέθανα είναι μια μεγάλη στρογγυλή, ηφαιστειογενής χερσόνησος απέναντι από τον Πόρο. Όμως αν και ηφαιστειογενής, το πρ'ασινο κυριαρχεί παντού.

Καταπράσινο είναι το νησάκι Άγιοι Ανάργυροι που κλείνει το όμορφο λιμάνι των Μεθάνων. Ακόμη και μέσα στα Μέθανα συναντάς πηγές και πεύκα. Γύρω από την πόλη και σε απόσταση περίπατου θα βρείτε πανέμορφα παραθαλάσσια χωριουδάκια και πεντακάθαρες βοτσαλωτές παραλίες.

Ο δρόμος από το Βαθύ σας οδηγεί σε ένα θέαμα ανεπανάληπτο. Στο κρατήρα του ηφαιστείου που βρίσκεται στο βουλανάκι Καμένη. Έχει περίμετρο 150μ και βάθος 60.

Σπουδαιότατος αρχαιολογικός χώρος είναι επίσης, ο λόφος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ανακαλύφθηκε προστορικός οικισμός της Μυκηνακης εποχής (13ος-24ος αι. π.Χ) προσφέροντας νέα στοιχεία για την γνώση της τέχνης και της θρησκείας της περιόδου εκείνης. Εδώ βρέθηκαν πολλά αφιερώματα τα οποία μαρτυρούν ότι ήταν χώρος λατρείας προïστορικής θεότητας. Στην χερσόνησο βρίσκονατι λείψανα πολλών ηφαιστειακ'ων εκρήξεων.

Στα ΝΑ του υψώματος Χελώνα (760μ) στη θέση Στραβόγγολος καθώς και στη θέση Μακρύγιαλος συναντάμε μεγάλους κρατήρες. Κρατήρες επίσης συναντάμε στην Επάνω Μούσκα, στο χωριό Καμμένη Χώρα, δίπλα στον Άγιο Ανδρέα, δίπλα στην Ζωοδόχο Πηγή, την Κυψέλη. Μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα σε όλη την χερσόνησο των Μεθάνων έχουν βρεθεί 30 κράτηρες.

Ένα καλό μέρος για να φάτε φρέσκα ψάρια είναι το Βαθύ. Εκεί υπάρχουν ψαροταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αξιόλογη είναι η εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα πάνω από το λιμάνι. Στο νότιο μέρος της παραλίας φαίνεται το μικρό ηφαιστειακό βουνό “Παλαιόκαστρο”, στο οποίο υπάρχουν τα τείχη της αρχαίας ακρόπολης των Μεθάνων. Μεγάλα τμήματα του τείχους στέκονται ακόμα όρθια. Στην ανατολική πλευρά του τείχους υπάρχει κάτω από το Παλιό Κάστρο και η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Κολύμπι, ψάρεμα, ελεύθερη κατάδυση, ταχύπλοα σκάφη, ιστιοπλοΐα, windsurfing, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρονται στον επισκέπτη, στις γραφικές παραλίες των Μεθάνων, όπως το Νησάκι, στην Λιμνιώνα, στην Ακτή, στον Άγιο Νικόλαο, στην Φωφλάκα, στην Αλμύρα, στον Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Νικόλαο Παλαιών Λουτρών.

Ακόμη τα Μέθανα προσφέρουν πολλές επιλογές αθλητικών και θαλάσσιων δρατηριοτήτων. Λειτουργούν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις και βόλλεϋ. Υπάρχουν ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ οργανώνονται και θερινοί αγώνες. Επίσης λειτουργεί ναυτικός όμιλος με συμμετοχές σε αγώνες ιστιοπλοΐας, κανόε και καγιάκ. Τα Μέθανα προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στα Μέθανα έχεταε την ξεχωριστή δυνατότητα να απολαύσετε φυσική θαλασσοθεραπεία. Η φυσική εκβολή των ιαματικών πηγών στα υδροθεραπευτήρια Αγίων Αναργύρων και Αγίου Νικολάου, έχει σαν αποτέλεσμα το ιαματικό νερό να αναμιγνύεται με το θαλάσσιο και ο λουόμενος απολαμβάνει τις ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού και του θαλασσινού νερού, για την υγέια του οργανισμού και την ομορφιά δέρματος...

Στην περιοχή θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα όλων των κατηγοριών.

Η πηγή Βρωμόλιμνη αναβλύζει από τις ρωγμές του εδάφους της θείο στους 34,4 βαθμούς Κελσίου. Το νερό της είναι κατάλληλο για αρθριτικά, δερματοπάθειες και παθήσεις των νεύρων.

Η πηγή του Αγίου Νικολάου είναι χλώρο-νατριούχος και το νερό της αναβλύζει στους 41 βαθμούς.

Διαβάστηκε 4783 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ωρωπός Ύδρα »