Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Τo Άργος, ως η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και το Kεφαλάρι µε τις προϊστορικές σπηλιές του, τον Ερασίνο ποταµό, τον ναό της θεάς Αρτέµιδος και τα Ρωµαϊκά λουτρά, είναι κοιτίδες πολιτισµού και κατοικούνται συνεχώς επί χιλιάδες χρόνια. Σ’αυτό τον ευλογηµένο τόπο, µε άοκνες προσπάθειες και µεράκι δηµιουργήσαµε µια πολιτιστική γωνιά, µια όαση µέσα στην έρηµο της σύγχρονης καθηµερινότητας.

Το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου έχει εγκατασταθεί στο κέντρο του χωριού, απέναντι από το γραφικό και ιστορικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής και αποτελείται από τρία τµήµατα:

Μουσείο νερού
Απεικονίζει την άντληση και χρήση του νερού µε όλες τις µορφές ενέργειας (χειρονακτική, µε χρήση ζώων, πετρελσιοκίνηση και ηλεκτρική ενέργεια).

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Κουλτούρας
Ζωντανεύει τον τρόπο ζωής και την καθηµερινότητα όλων των προηγούµενων γενεών, µέχρι την χρήση του ηλεκτρικού ρεύµατος από το σύγχρονο άνθρωπο. Παλιά επαγγέλµατα, εργαλεία, παραδοσιακοί τρόποι παραγωγής βασικών αγαθών διαβίωσης (ψωµί, λάδι, κρασί, γάλα, µέλι κλπ.) αναβιώνουν µπρος στα µάτια του επισκέπτη “για να θυµούνται οι παλιοί και να µαθαίνουν οι νέοι”.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Μια αξιόλογη συλλογή φυτών και βοτάνων από όλη την Ελλάδα σε σπόρους, άνθη και φύλλα, µας θυµίζει ότι ζούµε στη πιο προνοµιούχο χώρα του πλανήτη, όχι µόνο για την ιστορία της αλλά και για την φυσική οµορφιά της.
Το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου µετά απο µια πρόσφατη ριζική ανακαίνιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκσυγχρονίζεται και γίνεται δυναµικό και διαδραστικό, µε δυνατότητες αξιοποίησης απο τους επισκέπτες, µικρούς και µεγάλους.
Το Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλαρίου είναι µια προσφορά από τους ιδρυτές του προς τα παιδιά µας και τους ανθρώπους που αγαπούν το παρελθόν, το παρόν και το µέλλον του τόπου µας.

Διαβάστηκε 2063 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Domaine Costa Lazaridi »